ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

1. Δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά για την ηλεκτροδότηση του πελάτη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

    Το μισθωτήριο Συμβόλαιο ή Τίτλοι ιδιοκτησίας δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία να κατατίθενται υποχρεωτικά για την ηλεκτροδότηση ακινήτου. Απαιτούνται από τη ΔΕΗ στις περιπτώσεις διαδοχής που υπάρχει χρέος, με σκοπό να διαπιστωθεί αν οφείλει ο νέος καταναλωτής ή όχι. Για το λόγο αυτό να ενημερώνεστε αν πρέπει να προσκομίσετε μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μισθωτήριο συμβόλαιο ή όχι.

2. Αρχική Ηλεκτροδότηση κτίσματος (π.χ. μονοκατοικίας, πολυκατοικίας, διαμερίσματος, μαγαζιού, βιομηχανίας - βιοτεχνίας κ.λ.π.).

    Για να γίνει η ηλεκτροδότηση σε ένα ακίνητο, αρχικά χρειάζεται να γίνει αίτηση αφού έχει προσκομισθεί υπηρεσιακά από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας με την προβλεπόμενη θεώρηση για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου. Στις περιπτώσεις βιομηχανιών - βιοτεχνιών και αποθηκών, ταυτόχρονα με την Οικοδομική Άδεια θα πρέπει να κατατεθεί και Άδεια Εγκατάστασης ή Λειτουργίας.

    Κατόπιν, θα ενημερωθείτε από το αρμόδιο Γραφείο ΔΕΗ για τα επιπλέον δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε, τη συμμετοχή που πρέπει να πληρώσετε, την προκαταβολή έναντι κατανάλωσης που πρέπει να καταβάλετε και τα Τέλη Αρχικής Σύνδεσης και να υπογράψετε Συμβόλαιο Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, προκειμένου στη συνέχεια να συνδεθείτε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 27 ΑΘΗΝΑ, Πληροφορίες Ε. Αμαριωτάκης, Τηλ:5292291

ΑΡ./ ΔΕΔ/Φ.400 ΗΜ. 29/11/1995

Περίληψη: Νέα τυποποιημένη Τάση δικτύου Χαμηλής Τάσης.

Σχετικά:

α) Έγγραφο Εναρμόνισης HD 472 S1 της CENELEC με τίτλο «Nominal Voltages for Low Voltage Public Electricity Supply Systems»

β) Πρότυπο ΕΛΟΤ 1263.1

    Σας πληροφορούμε ότι, μετά την έκδοση των σχετικών, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να μεταβάλλει την ονομαστική τιμή της Τάσης των δικτύων διανομής (χαμηλής τάσης) από τις τιμές 220/380 V με όρια διακύμανσης ±5%, που ισχύουν μέχρι σήμερα, ως ακολούθως:

-Από 1.1.1996 έως 31.12.2003 σε 230/400V με όρια διακύμανσης –10%, +6% (207V έως 244V).

- Από 1.1.2004 και εφεξής σε 230/400V με όρια διακύμανσης ±10% (207V έως 253V).

    Παρακαλούμε για τη σχετική ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου μέλους σας.

Παν. Ευσταθίου

Δ/ντης Εκμ/σεως Διανομής

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ